Gölbaşı Sürücü Kursları – Gölbaşı Ehliyet Kursları

Gölbaşı Sürücü Kursları – Gölbaşı Ehliyet Kursları

Ankara’da şehre yakın ancak şehrin kalabalık yaşamından kaçmak isteyenlerin sıklıkla ziyaret ettiği ilçeler arasında bulunan Gölbaşı, gezilecek yerler, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle de doğa harikası yerler arasında bulunur. Ankara’da gezilebilecek destinasyonlar arasında bulunan bu güzel ilçeye ilk kez geldiğinizde görebileceğiniz yerler aşağıda belirtilmiştir.

Mogan, Gölbaşı’nın en çok görülmesi gereken yerleri arasında bulunur. Bu göl sadece Gölbaşı için değil aynı zamanda Ankara için de önemli bir yerdir. Mogan Gölü hakkında bölgede bilinen bir efsane var. Efsaneye göre, burasının aşıkların gözyaşlarıyla göl olduğuna inanılırmış. Gölün çevresinde farklı türlere ait birçok kuş türünü görmek mümkündür. Doğa yürüyüşü için ideal olan bu gölde kuş gözlemciliği ve fotoğrafçılık yapılabilir. Gölde insanlar kayıkla gezme imkanı da bulabiliyorlar. Mogan Parkında piknik alanları bulunur. Aileler çocuklarıyla birlikte park içerisinde piknik yaparak hafta sonlarını en güzel şekilde değerlendirebilirler.

Gölbaşı Sürücü Kursu – Gölbaşı Ehliyet Kursu

Gölbaşında görülmesi gereken yerlerden bir tanesi de Eymir Gölü’dür. Bu göl, ODTÜ kampüsünün sınırları içinde bulunur. İçerisinde restoranların, büfelerin yanı sıra yürüme yolları ve piknik alanlarının da bulunduğu göl, gezilip görülmesi gereken yerler arasındadır. Kışın Eymir Gölü donan bir göl olduğundan dolayı şenlikler de düzenlenir. Yaz mevsiminde göl kenarında birçok kuş türünü görebilmek mümkündür. Eymir Gölü, Ankara’dan kaçmak isteyenler için ideal bir yerdir. Eymir Gölü’ne girişler ODTÜ içinden yapıldığından dolayı maalesef kendi aracınızla giremiyorsunuz. Aracınızı bıraktıktan sonra yürüyerek göle gitmeniz gerekir.

Ankara Gölbaşı Sürücü Kursları

Gölbaşında görülmesi gereken yerlerden birisi de Müze Evliyagil’dir. Bu sanat müzesi, 2015 yılında yapılmıştır. Müze içerisinde üç boyutlu sanat eserleri sergilenir. Müze, oldukça kapsamlı bir kültür kompleksi olarak bilinir. Bu müzenin İstanbul’da da bir şubesinin olduğunu söyleyebiliriz. Müze içerisinde zaman zaman farklı sanatçıların sergileri ve konserleri düzenlenir.

Sahil parkı yalnızca denize kıyısı olan ilçelerde değil Ankara’da da bulunur. Bu sahil parkının temiz havası, farklı bitki çeşitleri ve göl manzarası insana huzur ve sakinlik verir. Eğer Ankara gibi kalabalık bir şehirde oturuyor ve kafanızı dinlemek istiyorsanız doğada mükemmel bir gün geçireceğiniz bu parkı mutlaka ziyaret etmeniz gerekir.

Gölbaşı Sürücü Kursu Fiyatları – Gölbaşı Ehliyet Kursu Fiyatları

Ankaralıların gözde piknik alanları arasında bulunan Beynam Atatürk Ormanları, Ankara merkeze 45 dakikalık mesafede bulunur. Burası modern bir mesire alanı olarak bilinir. Bu mesire alanı içinde kır gazinosu ve çocuk alanı gibi aksiyon alınacak yerler var. Beynam ormanları içerisinde Roma döneminden kalma olan hamam da bulunur.

Tulumtaş, Ankara için önemli bir köydür. Bu köyde 1992 yılında bulunmuş olan Tulumtaş Mağarası yer alır. Tulumtaş Mağarası, Ankara Gölbaşı için önemli tarihi eserlerden bir tanesidir. Mağaranın iç uzunluğu ise 549 metredir.

Gölbaşı sürücü kursları hakkında bilgi almak için https://www.ankarasurucukurslari.com/  adresini ziyaret edebilirsiniz.