Forklift Kursu Ankara – Forklift Ehliyeti Ankara

Forklift Kursu Ankara – Forklift Ehliyeti Ankara

Forklift, kaldırma, yükleme ve istifleme işlerinde kullanılan bir tür iş makinesidir. Herkesin kullanamayacağı bu iş makinesi tecrübenin yanı sıra ehliyet gerektirir.

Forklift ehliyeti almak için sürücü kursuna gitmek ve istenilen belgeleri temin etmek gerekir. Ankara forklift kursuna yazılarak ehliyet almak isteyen bir kişinin izlemesi gereken yol şu şekildedir.

Forklift Ehliyeti Alma Süreci

Forklift ehliyeti almak için belirttiğimiz gibi öncelikli olarak MEB onaylı forklift ehliyeti veren bir iş makinesi kursuna yazılmanız gerekir. Sürücü kursuna yazılırken dikkat etmeniz gerekenlerin başında güncel fiyatların ne olduğunu incelemek olmalı. Çünkü Ankara forklift ehliyeti fiyatları kursa göre değişkenlik gösterir. Kurs sizden aşağıdaki belgeleri temin etmenizi isteyecektir.

Forklif Ehliyeti İçin Gerekli Olan Evraklar Neler?

  • T.C. Kimlik Fotokopisi
  • Sağlık raporu
  • Adli Sicil Belgesi
  • İki Adet Biometrik Fotoğraf
  • Öğrenim Belgesi ya da diploma

Forklift ehliyetine yazılmak isteyen birinin 18 yaşını doldurmuş olması gerekir. 18 yaşını dolduranlar başka sınıfa ait ehliyetleri olmasa bile forklift ehliyeti alabilirler.

Teorik Eğitim Süreci

Evraklarınızı tamamladıktan sonra teorik ders süreciniz başlar. Derste öğrendiklerinizin dışında kitaplardan ve internetten sorular çözerek sınava hazırlanabilirsiniz. Hazırlıklarınız tamamlandıktan sonra kursunuz tarafından verilen sınav tarihinin gelmesini beklemeniz gerekir. Bu aşama yaklaşık olarak bir ay kadar sürecek.

Forklift Ehliyeti Sınavı

Forklift ehliyet sınavı iki aşamalıdır. Sınavlar hafta sonunda yapılır ve aynı gün içinde tamamlanır. Yazılı sınavdan geçen adaylar hemen ikinci sınav olan uygulama aşamasına geçiyor. Burada forklift kullanmanız ve komisyon tarafından izlenmeniz gerekir. Bu sınavı da başarılı bir şekilde geçtiğiniz takdirde operatörlük belgenizi almaya hak kazanmış oluyorsunuz. Belgenin hazırlanması 1 hafta kadar sürer. Onay ve imza işlemlerinin ardından belge size veriliyor ve artık bu belgeyle birlikte forklift kullanabiliyorsunuz. Forklift ehliyetlerini bu şekilde alanlar maalesef trafikte kullanamıyorlar. Trafikte kullanabilmeniz için bunu ehliyetinize de işletmeniz gerekir.

Forklift Ehliyeti Ücreti Ne Kadar?

Forklift ehliyeti fiyatları bu belgeyi almak isteyenlerin merak ettiği konular arasında yer alır. Forklift ehliyeti almak için farklı ödemeler yapmanız gerekir. Genel toplam olarak ödemeniz gereken ücret tam olarak belli olmasa da 5290 TL civarındadır.

Forklift Ehliyeti ve Forklift Operatörlüğü Belgesi Arasındaki Fark Nedir?

Forklift ehliyeti ve operatörlüğü belgesi birbirinden ayrı olan iki tür belgedir. Operatörlükte yukarıda da bahsettiğimiz gibi yalnızca bu iş makinesini kullanma yetkiniz var. Yani trafiğe çıkamıyorsunuz. Forklift ehliyetini aldığınızda ise trafikte de bu iş makinesini kullanabiliyorsunuz. Forklift ehliyeti G sınıfı olarak geçer ve G sınıfı ehliyetiniz olduğunda yalnızca forklift değil farklı iş makinelerini de kullanabilirsiniz.

G Sınıfı Ehliyet ile Tüm İş Makinalarını Kullanabilir Miyim?

G sınıfı ehliyetin iş makinesi ehliyeti olduğunu söyledik, ancak burada sürücülerin merak ettiği konulardan birisi de her türlü iş makinesini kullanabilir miyim? sorusu vardır. Sorunun yanıtı maalesef hayırdır. G sınıfı ehliyetinizi aldıktan sonra hangi iş makinesi operatörlük belgesini almışsanız o belgeyi kullanabilirsiniz.

Ankara ehliyet kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.ankarasurucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.