Evren Sürücü Kursları – Ehliyet Kursu Fiyatları

Evren Sürücü Kursları – Ehliyet Kursu Fiyatları

Evren, Ankara’nın ilçeleri arasında bulunuyor. Uzak olmasından dolayı aslında pek çok Ankaralı bile farkında olmasa da ilçede gezilip görülmesi gereken önemli yerer bulunuyor. Evren ilçesini değerli yapan önemli hususların başında Ankara’nın deniz özlemini gideriyor olmasıdır. İlçede bulunan Hirfanlı Barajı ilçenin en önemli gezi noktaları arasında bulunuyor.

Baraj çevresinde gezilecek ve eğlenilebilecek pek çok yer bulunuyor. İlçe eskiye nazaran daha fark edilir bir konuma gelmiştir. Eğer Ankara’nın evren ilçesine gitmeyi planlıyorsanız aşağıda bahsedeceğimiz yerlerini de görmeden dönmemeniz tavsiye edilir.

Evren Sürücü Kursu – Evren Ehliyet Kursu

İlçenin önemli tarihi yerlerinden olan Semizbağı Höyüğü, geniş bir alanı kaplamaktadır. Höyük üzerinde bulunmuş olan kalıntılara göre ilk tunç çağı ve demir çağında burada yerleşim yerleri bulunuyormuş. Bugün yapılan kazı çalışmalarında bile halen eski yerleşim yerlerine ait kalıntıları görebiliyoruz. Semizbağı Höyüğü 1998 yılında koruma Kurulu’nun kararınca 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak ilan edilmiştir. Evrene gelip de tarihe ilgisi olanların bu höyüğü mutlaka görmesi gerekiyor.

Evren ilçesinin önemli tarihi kalıntıları arasında Sığırcık Kalesi de bulunuyor. Burası bölge halkı tarafından Çim Kalesi şeklinde de isimlendirilmiştir. Bizans döneminde ve Osmanlı döneminde kale içerisinde yerleşim var olduğu tespit edilmiştir. Kalenin yamacına baktığımızda ise çok fazla ev inşa edilmiş olduğunu görebilirsiniz. Bu evlerin ortak özellikleri ise tamamının yönünün Hirfanlı Barajı’na doğru dönük olmasıdır. 

Makalemizin büyük bir bölümünde bahsetmiş olduğumuz Hirfanlı Barajı ise ilçe için oldukça önemlidir. 1953-1956 yılları arasında yapılmış olan bu barajın günümüz ve ülkemizin en büyük barajlarından bir tanesi olduğunun altını çizelim. Bulunduğu konumdan dolayı 78 metre yüksekliğe sahip olan bu baraj oldukça derindir. Barajın en önemli özelliklerinden birisi de Ankara’nın deniz özlemini giderebilecek büyüklükte olmasıdır. Baraja geldiğinizde farklı kuş türlerini de gözlemleyebiliyorsunuz. Özellikle son yıllarda baraj çevresinde farklı etkinlikler düzenleniyor ve dikkatlerin buraya çevrilmesi hedefleniyor. Barajda su sporları yapabildiğiniz gibi çevresinde piknikte yapabiliyorsunuz.

Evren Özel Direksiyon Dersi

Ankara’nın ilçesi olan Evren, ulaşım konusunda da ziyaretçilerine zorluk yaşatmıyor. Ankara’dan toplu taşıma araçlarıyla ilçeye erişim sağlayabiliyorsunuz. İl merkezine yaklaşık olarak 200 kilometre uzaklıkta bulunan ilçeye geliş kendi aracınızla 1,5-2 saat kadar sürebiliyor. Yolun düz olması ve yormaması ise günü birlik olarak gidiş gelişleri daha fazla kolaylaştırabiliyor.

Evren Sürücü Kursu Fiyatları – Evren Ehliyet Kursu Fiyatları

Evren’de ehliyet almak isteyen gençler veya direksiyon dersi almak isteyen sürücü adayları da bir hayli fazla. Sürücüler ilçede ehliyet kurslarından herhangi birine yazılarak ehliyet ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. İyi bir sürücü kursu seçimi ise ehliyet sürecindeki başarıyı daha fazla artırıyor. Özel direksiyon dersi ise özellikle daha iyi ve daha güvenli araç kullanmak isteyen sürücü adayları açısından oldukça önemlidir.

Evren sürücü kursları hakkında bilgi almak için https://www.ankarasurucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.