Çubuk Sürücü Kursları – Çubuk Ehliyet Kursları

Çubuk Sürücü Kursları – Çubuk Ehliyet Kursları

Ankara’nın ilçelerinden olan Çubuk, denildiğinde ilk akla gelen şey turşusu ve barajıdır. Ankaralıların tamamı çubuk turşusunun güzelliğini bilir ve hatta bu turşunun ünü kendi sınırlarının da üzerine çıkmıştır. Çubuk, ilk olarak 1902 yılında resmi ilçe olarak kayıtlara geçmiştir. Ankara savaşında büyük bir öneme sahip olmuş Çubuk’un tarihine bakarsak kısaca şu şekilde özetleyebiliriz.

Anadolu’da Türklerin ilk ele geçirdiği yerlerden biri olan Çubuk, Selçuklular tarafından alınmıştır. İlçe adını Çubuk Bey’den alır. Tarihi kaynaklara baktığımızda Çubuk’un Osmanlı devletinin hüküm sürdüğü bir yer olarak görülüyor.

Ankara’nın keşfedilmesi gereken ilçelerinden olan Çubuk’ta görmeniz gereken yerlere baktığımızda şu şekilde belirtebiliriz.

Çubuk Sürücü Kursu – Çubuk Ehliyet Kursu

Çubuk ilçe sınırlarında bulunan Melikşah Hamamı, Timur döneminde inşa edilmiştir. Hamamın çevresinde çok sayıda sosyal tesis bulunuyor. İnsanlar yaz ve kış aylarında bu hamamı tercih ediyor. 

Çubuk ilçesinde Ankara’nın merkezine yaklaşık olarak 20 kilometre uzaklıkta bulunan Karagöl’de var. Burası etrafı yeşilliklerle dolu ve çok fazla insanın ziyaret ettiği bir yerdir. Hafta sonlarında Ankara’nın kalabalık şehir yaşamından kurtulmak isteyenler Karagöl’de güzel vakitler geçirmektedir.

Çubuk sınırlarında bulunan Hacılar Köyü’ndeki şelale de görülmeye değer bir yerdir. Köye 2 kilometrelik mesafede bulunan bu şelale, ihtişamlı görüntüsüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeker.

Çubuk Özel Direksiyon Dersi

Ankara’nın merkezine 44 kilometrelik mesafede bulunan Çubuk, merkeze ulaşımın kolay olduğu bir ilçedir. Resmiyette metropol ilçe olarak bilinen Çubuk’ta yapılabilecek çok fazla şey olmasa da Ankara’ya yakın olmasından dolayı günübirlik olarak da ziyaret edilebilir. İnsanlar Çubuk’a gelirken konaklamaktan ziyade gezmeye odaklanmışlardır. Bunun için ilçede yerli ve yabancı turistlere baktığımızda kalıcı değil gezici olarak karşımıza çıkmaktadır.

Çubuk’u özel yapan önemli hususlardan birisi de havalimanına yakın mesafede olmasıdır. İlçeyi değerli kılan en önemli özelliklerden birisi de budur. Dolayısıyla burada bulunan arsa ve arazilerinde pahalı olduğunu söyleyebiliriz.

Çubuk Sürücü Kursu Fiyatları –Çubuk Ehliyet Kursu Fiyatları

Çubuk’a geldiğinizde görmeniz gereken yerlerden birisi de Çubuk 2 barajıdır. Bu baraj, Çubuk 1 barajının kirlenmesi sonrasında kurulmuştur. Barajın çevresine baktığımızda yeşillikleri görebiliyoruz. Dolayısıyla bu da gezmek ve piknik yapmak için ideal bir yer konumuna getirmiştir. Eğer Ankara gibi kalabalık, gürültülü bir şehirde yaşıyorsanız mutlaka kafa dinlemek için sessiz ve sakin olan Çubuk ilçesini görmelisiniz.

Çubuk’a bağlı olan Sele Köyü, kutsallığına inanılan türbeye ev sahipliği yapıyor. Bu türbelere ilgi duyanlar tarafından ziyaret edilmektedir.

Çubuk ilçesinde eski Hitit döneminden kalma olan Karadana Köyü’nü de ziyaret etmeniz gerekiyor. Çubuk ilçesinin Ankara’ya uzaklığına baktığımızda 11 kilometrelik bir mesafeyi görebiliyoruz. Bunun için ilçeye geliş gidişler oldukça kısadır.

Çubuk sürücü kursları hakkında bilgi almak için https://www.ankarasurucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.